Muğla Göce Tarhanası

16-10-2021 22:33
Muğla Göce Tarhanası
Havaların soğuk gittiği ve yağışların başladığı bugünlerde, yaz güneşine ve sıcağa alışmış bedenlerimizin yeni koşullara adapte olması bir hayli zaman alıyor. Bugün, incir alımlarımız için sahadaydık ev ev dolaştık incirin en kalitelisi için , çok tatlı , misafirperver teyzeler , amcalarla tanıştık .
Günün sonunda şiddetini arttıran yağmurla keyfimiz yerine geldi, çünkü yağmur bizim için bereket demek. tarlalarımız sürülecek, ekinlerimizi ekeceğiz, toprak bizden bereketi için ilgi isteyecek, bana verin ben size misli ile vereyim diyecek. Yorucu bir günün ardından en çok sevdiğim muğla göce tarhanasını yapmış annem , hem de odun ateşinde, kara dığanlı deriz namı diğer bakır kalaylı kazan , mis gibi kokuyor, börülcesi ve etli kırmızı biberi ile, soğuk bir ekim akşamında , bedenimize şifa , karnımıza bereket ve içimize huzur. Muğla tarhanası, yörük sofra kültüründen gelen bereketi bir yemek olup, göçebe hayatın simgelerindendir. Kurutma yöntemi ile elde edilen Muğla Göce Tarhanasını diğer tarhanalardan ayıran en belirgin özelliği :
 
Muğla Tarhanası içindekiler ;
Yarım yarma karakılçık buğdayı ile halis muhlis köy yoğurdunun harmanlanarak ; tarhana otu ile koku ve kaymak ile kıvam aldırılmasıdır. Bu halde şekil verilerek, güneşte kurutmaya bırakıldıktan sonra adına; Muğla Göce Simit Tarhanası denir.
Bununla birlikte Muğla göce tarhanasının içerisinde isteğe göre domates, kapya biber ve konabilir. Bu hali ise Sebzeli Muğla Göce Tarhanası olarak adlandırılır.
 
Muğla tarhanası satış alternatiflerini http://https://www.koyyakasi.com/blog/icerik/mugla-tarhanasi linkimizden ulaşabilirsiniz. Muğla Göce Tarhanası Satış sürecimiz her yıl Ekim ayında başlayarak, takip eden yılın Nisan ayına kadar devam eder. 

Muğla göce tarhanası için detaylı bilgileri aşağıdaki linkten keyiflice okuyabilirsiniz.http://www.muglagazetesi.com.tr/mugla-goce-tarhanasi.html
 
Çalışmanın , ter dökmenin , iç huzurun bir araya geldiği soframızdan tüm dostlara kucak dolusu sevgiler.
 
Sizlere bu güzelliklere tattırabilmek ve bu güzel duyguları birlikte hissedebilmek gibi derin isteklerimiz var. Heyecanımız sonsuz, yolumuz uzun .
 
Bazen diyorum ki bu kadar büyükler var, bu iş nasıl olacak Taner ?
 
İnancım şunu söylüyor bana ; bir olumsuzluk ve kaybedilen bir müşteri büyükler için bir istatistik ; bizim için trajedi , kaybetmek yok, içimizdeki bu kaygı, bize en güzelini, sınırlı sayıda, aynı standartta yapmaya zorluyor. sizden gelen olumlu bir geri dönüş ise gözlerimizden yaş olup süzülüyor, tabi ki sevinç göz yaşı :)

 
 
 Muğla Göce Tarhanası nasıl yapılır ?
Annemizden, tarhanamızı yapan ellerden , aynı zamanda odun ateşinde güzel bir Muğla Göce Tarhanası  tarifi aldık, aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz :)

muğla göce tarhanası


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.