Taş Kırma Yeşil Zeytin

04-11-2021 20:43
Taş Kırma Yeşil Zeytin
Zeytin kadim insanlık tarihi kadar eski bir gıda ürünü olup , tıpkı incir gibi üç kutsal kitaba konu olmuştur. Kutsal meyvelerin ortak özelliği doğada kendiliğinden yetişmesi, herhangi bir ilaç, suni etkene ihtiyacı olmadan meyvelerini verebilmesidir Bundandır ki hem zeytin , hem incir içerisinde barındırdığı besin ögeleri ile birçok hastalığın tedavisinde doğal dengeleyici olarak kullanılmaktadır. 
Bahçemizde Gemlik tipi organik zeytin yetiştiriciliği yapmaktayız. Her yıl Ekim ayı sonu itibarı ile zeytin hasadı sezonumuz başlayarak , doğal zeytinlerimizi geleneksel yöntem olan el ile toplama işlemi ertesinde, boylarına göre ayırarak, işlemeye başlarız.
Sezon başında en özgün zeytin olan taze yeşil zeytinimizden, taş kırma yeşil zeytin, etli manzalinadomat kırma yeşil zeytinimizi elde taş kırma yöntemi ile kırarak, kaya tuzu ile salamura eder,
dinlenmeye bırakırız.
Kararmaya yakın yeşil zeytinimizden ise çizik yeşil zeytinimizi ve organik siyah zeytinimizi aynı yöntemle salamura kurarız.  
Aynı zamanda salamura zeytinlerimizden olan kırma zeytin ve çizik zeytinlerimiz sadece kaya tuzu ve bize has bir özellik olan kuyu suyu içerisinde bekletilir.  Yani içindeki su bile organiktir.
Bir başka zeytin türümüz ise yağlı zeytin ve sele zeytin olarak isimlendirdiğimiz tuzsuz siyah zeytinimizdir. 
Bu türler de lezzet anlamında kahvaltılarınızın eşsiz lezzeti olmaya aday Ege güzelleridir.
Sevgili dostlar yani en güzel zeytin diye bir şey yoktur, damak tadınıza göre boş çeşit zeytinimiz vardır. Önemli olan doğal , kimyasal işleme uğramamış zeytin yemektir :)
Resmimizde kırma yeşil zeytin, çizik yeşil zeytin, organik siyah yağlı zeytini ve bahçemizin zeytinyağını yayla arka fonu ile görmekteyiz :) 
 
Her yıl yoğun emek ile işlediğimiz, doğal ve organik türlü türlü zeytinlerimizi sizlerle buluşturmaktan ve sevincimizi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.
Yeşil Zeytin Kırma 1000 gr
 
Hasadımız ve zeytinlerimizin hazırlanışı ile ilgili videolarımızı youtube kanalımızdan seyredebilirsiniz :) 
 

 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.