Organik Dağ İnciri

08-12-2021 19:17
Organik Dağ İnciri
Kadim insanlık tarihi kadar eski organik dağ incirinin hikayesi, üç kutsal kitapta şifa kaynağı olarak tanıtılmış, birçok alternatif tıp ilminde, kabuğundan çekirdeğine ilaç olan kutsal meyve. Aydın ilimizi dağından ovasına incir ağaçları ile bürünmüş, tüm dünyanın tedariğini yapmaktadır. Bu güzel coğrafyanın benzersiz organik dağ incirini keyifli bir şekilde sizlere tanıtmak istedim.
Organik sıfatının en çok bu meyveye yakıştığını söylesek sanırım yanlış olmaz. İncir ağacı su istemez, gübre istemez doğadan kendiliğinden yenebilir meyve üreten nadir ağaç türlerindendir. Bu bağlamda organik olarak meydana gelen taze incirler, dalında doğal olarak kuruyarak dal kurusu dağ inciri haline geldiğinde , katkısız şifa deposu incirimize dört dörtlük organik dağ inciri diyebiliriz
Peki, 
Neden Dağ İnciri birinci tercih olmalıdır?
Herodot , binlerce yıl önce bölgemizden geçerken, 'dağlarından bal, ovalarından yağ akan' memleket sözü ile , kadim insanlık tarihinde de balın , incirden gelen bir tat teşbihi olduğunu düşündüğümüzde organik dağ incirinin, farkındalığını anlayabiliriz. Yüksek dağ yamaçlarında, temiz ve karasal iklim, güneş açısının uygunluğu ile harmanlanan incir ağaçlarından elde edilen incirler en kaliteli doğal , ince kabuklu, içi yoğun ve bal kıvamında olan kuru dağ inciridir. Bu bağlamda organik dağ incirinin fiyatı diğer türlerine nazaran biraz daha yüksektir.
 
Kuru İncirin Faydaları Nelerdir ? 
Sabahları aç karnına kuru incir yemek vücudunuzu tüm günün maratonuna hazırlayacak olan en temel besin takviyesidir diyebiliriz.  içeriğindeki bileşenlerle birlikte halk arasında en çok bilinen faydası kabızlık vb. sindirim sistemi problemlerine özellikle bayanlar için iyi geldiği yönündedir. Uzmanlar her sabah metabolizmamızın düzgün çalışması için iki bardak su ile güne başlamamız gerektiğini vurgularken, suyun yanında aç karnına kurutulmuş incir de yemenin gün boyu konfor sağlayacağı aşikardır.
Kurutulmuş incirin bir diğer önemli faydası ise , çekirdeklerinin içindeki yağının cildi tamir edici, kırışıklıkları giderici ve gençleştirici özelliği olmasıdır. İncir çekirdeğinin içinde, somon balığından daha yüksek oranda OMEGA 3 kaynağı olduğunu biliyor muydunuz ? Bu konudaki ayrıntılı bilgileri yöremizde çok değerli bir emekli öğretmen Hasan Bey 'in İncir Dede isimli işletmesinin web sitesini aşağıdaki linkten ziyaret edebilirsiniz https://www.incircekirdegiyagi.com/index.php?route=common/home. 
İncir Dede, kurutulmuş incirin çekirdeğini sıkarak , elde ettiği yağ ile doğal şifa kaynağı bir bileşke elde ederek, çalışmalarını aynı zamanda klinik deneylerle raporlamış bir iş insanıdır. 
Bu konuda değerli video programlarını https://www.aydindenge.com.tr/  web sitesinden ulaşabilirsiniz.
 
Kuru İncirden Neler Yapılır ? 
 
İncir Kürü
 Kadim şifalı ürünlerden bir tanesidir.
Aynı doğallıkta zeytinyağı ile harmanlanarak, 21 gün süre ile karışması beklenerek elde edilen İncir Kürü, kadim insanlık tarihi kadar eski, İbni-i Sina'nın tıp kitaplarında litaratüre girmiş, doğal bir ilaçtır. Her gün bir kaşık incir kürü ile metabolizmanızı rahatlatarak güne başlayabilirsiniz.
İncir Reçeli
 Kuru incirin kahvaltı sofralarımızı tatlandırdığı en şirin halidir. Ağzınızda çıtır çıtır sesi ile odun ateşinde kaynatılarak elde yapılan doğal bir lezzettir. Cevizlisi daha bir başka ince bir lezzet katar. 
Aynı zamanda İncir Çekirdeği Kahvesi, İncir Kolonyası, İncir Sabunu, İncir kili yöresel olarak bilinen ve sık kullanılan ürün çeşitleridir.
 Neden Kuru İncir Tüketmeliyiz ? 
Yukarıda bahsettiğimiz nedenlerin yanında, bahsetmeden geçemeyeceğimiz bir diğer husus, 
hücrelerin yenilenmesinde, yaraların çabuk iyileşmesindeki süreçlerdeki katkısı ile kanser hücrelerinin vücutta oluşumunu engelleyici ve var ise üremesini engelleyici özelliği sahip olduğu bilimsel deneyler ile kanıtlandığı bilinmektedir.
Sindirim sistemimizin, bel kemiği midemiz, vücudumuzun ikinci beyni olarak nitelendirilmekte, düzenli olarak kuru incir tüketimi;  sistemin ve içinde bulunan organlarımızın ömrünü uzatmak ile birlikte gün içinde eşsiz bir yaşam konforu sağlayabilmektedir. Midemiz ağrıdığında nasıl acı çektiğimizi hepimiz çok iyi biliriz. 
Bilinen en güçlü antioksidan kaynaklarından biri olarak, aynı zamanda vücudumuzu mikroplara karşıda dirençli kılan yapıları bünyesinde barındırmaktadır. 
 
Kuru incir Nasıl Saklanır ?
Doğal organik incir, yaşayan bir meyve olması dolayısıyla, uzun süre sıcak bir ortamda kaldığında kurtlanma yapar. kuru incirin kurtlanması , incirin organik olduğunu göstermektedir. Bu yüzden sevinebilirsiniz :) . Bununla birlikte hepsinin kurtlanmaması için serin bir yerde muhafaza etmeniz gerekmektedir.  Tüketim miktarınıza göre örneğin buzdolabınızda saklayabilirsiniz. 
Büyük miktarlarda alım yaptıysanız, birer kg lık kilitli poşetlere ayırarak, derin dondurucuda muhafaza şekli en iyisidir.
Diyeceksiniz ki eskiden derin dondurucu mu varmış !!! :) 
Haklısınız, eskiden nenelerimiz, incir bandırma dediğimiz yöntem ile, incirimizi defne, kekik kaynayan suya daldırarak, yıkama usulü ve sonrasında güneşte kuruması ile kurtlanmaya doğal bir çözüm üretmişler, tabi sonrasında serin kilerlerde muhafaza etmişler. Biz bu yöntemi de halen kullanıyoruz. Yapılışı için en alttaki linkimizdeki videomuzu izleyebilirsiniz.
 
Bizler her yıl anlaşmalı tarım uygulaması ile üretimine katkıda bulunduğumuz çiftçi ailelerimizden aldığımız organik dağ incirlerini sizlere göndermekten mutlu oluyoruz. 
Alışkanlık haline geldiğinde, bünyenizdeki değişikliklere inanamayacağınız bu şifalı ürünü yiyelim, yedirelim . 
Sevgiler Dostlar :) 
Organik Dağ İnciri
 

 İncir , incir bandırma işlemi ile ilgili videolarımıza youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz

 





IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.