ENGİNAR

28-05-2022 01:18
ENGİNAR
ENGİNAR 
Her yıl Kasım ayı gibi toprakla buluşan enginar kökleri, mevsim koşullarına göre takip eden şubat ayında meyvelerini vermeye başlar. Mart ayı gibi tüm pazarlarda taze çanak enginarlar tezgahlarda yerini alır. Enginar deve dikeni ailesinden zengin besin öğelerine sahip bilinen en güçlü antioksidan kaynağıdır. İki aylık taze çanak enginar süreci sonrası , mevsim sonuna doğru konserve olarak şişelenerek tüm yıl boyunca çanak enginar konservesi olarak raflarda yerini alır. Enginarın ilk körpe haline kalbe benzediği için kalp enginar denir. Kalp enginar iç içe soğan zarı gibi katmanlar halinde olup, özellikle enginar kalbi salatası, zeytinyağlı kalp enginar, ızgara enginar kalbi formlarında masalara konuk olur. Çanak enginar ise enginarın tam olgunlaşmış hali olup, artık tüm ihtişamı ile kendini gösterir. Usta ellerde soyularak, kabuğundan ayrılıp , limonlu su ile ovulduktan sonra buzluğa atılır.  Taze çanak enginar veya saplı taze kalp enginarlar istenilen miktarlarda buzdolabı poşetlerine ayrılarak sekiz ay boyunca tazeliğini koruyarak saklanır. 
 
ENGİNAR YEMEĞİ TARİFLERİ
Size bir sır vermek istiyorum , enginarı çiğ yiyebilirsiniz . Çiğ olarak enginar  limon sıkılarak çıtır çıtır yenir. 
İç baklalı enginar yemeği , taze çanak enginarları 10 dk. haşladıktan sonra, haşlanmış iç baklaları taze çanak enginarların üzerine koyarak, zeytinyağlı özel sosu ile servis edilir. Baklali enginar en favori zeytinyağlı enginar yemeklerindendir. Enginarlı iç bakla yemeği için linkimizden doğrudan hızlı sipariş oluşturabilirsiniz.

Ege usulü Zeytinyağlı enginar yemeği, taze enginarlar küp şeklinde doğranarak , önce haşlanır, sonrasında tencere içerisinde zeytinyağı , taze soğan vb mevsim yeşillikleri ile karıştırılarak taze enginarlar kavrulur, üzerine bir miktar su ilave ederek pişirilmeye bırakılır. Ege usulü zeytinyağlı enginar yemeği  hafif ve lezzetli tadı ile gönüllere taht kuran enginarlı yemek tariflerindendir. Ege usulü zeytin yağlı enginar yemeğini mutlaka tadınız. 
 
Enginar Nasıl Saklanır ?
Taze çanak enginarları buzdolabı poşetlerinin içinde isteğiniz miktarlara ayırarak buzluğa atabilir, böylelikle 8 ay boyunca tazeliğini koruyarak saklayabilirsiniz.
Enginar Nereden Alınır ? 
Enginar satan yerlerin başında KÖY YAKASI e-ticaret mağazası gelir.  Birbirinden lezzetli taze enginar yemekleri yapmak için taze çanak enginarınızı ve zeytinyağını http://https://www.koyyakasi.com/urun/taze-canak-enginar-15-adet-gunluk-soyum  linkinden hemen sipariş edebilirsiniz.
 
Taze çanak enginarlarımızın videoları için youtube sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
 
https://youtube.com/shorts/YADRdHOtm1A?feature=share
saplı kalp enginar
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.