Ege Otları

15-10-2021 02:30
Ege Otları
Yazın Ege sofralarımızın tuzu biberi, ege otlarımızla hazırlanan mezeler, ara sıcaklar ve hatta ana yemeklerin tadı hangimizin damağında kalmadı?
O güzel akşam yemeklerin hafif, lezzetli tatlarının mimarı ege otlarımız 
Bahar aylarında bel veren otlarımız, yaz başına kadar toplanarak, yaz aylarını derin dondurucuda muhafaza edilerek yaz sonuna kadar tüketilir. Peki sonra ? 
Ya seralarda doğal olmayan , üretimlerini alıp yiyeceksiniz bahara kadar, ya da özenle kurulmuş turşu ve konservelerinden alarak  doğal ve taze olanını dilediğiniz zaman açıp bitireceksiniz :) 
Şevketi bostan , deniz börülcesi, kaya koruğu, cibez otu , turp otu başta olmak üzere onlarca çeşidi var. Hepsinin ayrı şifası, besin değerliliği var. örneğin iyot zengini olan kaya koruğu ve deniz börülcesi , özellikle iyot ihtiyacı olanlar için doğrudan alınması gereken besin öğelerinden olup, D vitamini deposu olan turp otu, özellikle yazın güneşten bolca alabildiğimiz bu vitaminin kışında devamlılığını sağlayacak ayrı bir besin değerliliği içeriyor. Şevketi Bostan güçlü antibiyotik içeriği ile vücut direncimizi yükselten , özellikle oğlak eti ile kapaması, deniz mahsullü fırın tavası ile dört mevsim damak çatlatan bir lezzet. 
Bu güzel lezzet duraklarına mutfağımızda yer açalım dostlar, bir köşede ege otları kavanozlarımız olsun, baktıkça Ege esintilerini andıran.
Şimdiden afiyet olsun, ege otları siparişlerinizi ve satın almalarınızı Köy yakamızdan rahatlıkla yapabilirsiniz.
Sevgiler
EGE OTLARI
Ege otlarının kraliçesi Şevketi Bostan :)
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.