2022 ye Mektup

31-12-2021 16:54
Sevgili Dostlar,
Benim için bu yıl değerli olan bir gelişmeyi yazmak istedim.
Kurumsal Hayattayken, yıl sonlarında  bütçe görüşmelerimiz olur, yeni yılın bütçesi yapılır, hedefler belirlenir ; geçen yıl için öğütler verilir, hangi kalemler tutmamış, aksiyon planları vs. 
Yeni tur , yeni şans misali, birisi ha bitti derken, ayak sesleri gelirdi gelmekte olanın.
Hele birde yıl sonu kabus olurdu bankacılar için , devre sonları , hesap kapamalar.
Bu yılın benim için bu anlamda farklı bir yılı var. 
 
2021 yılında tam bir takvim yılı, kendi işimi kurarak, hedefler, aksiyon planları , pazar araştırmaları süreçlerini kendim için yaparak, bugün bir yılın muhasebesini kendim için çıkartıyor ve gelecek yıl hedeflerimi belirliyorum.
 
Kendi işin de olsa , ücretli de çalışıyor olsan her zaman bir hedef, plan ve havuçlar var :) 
Bu noktada tek ve en önemli fark ; işiniz yani para kazanma donanımınızdaki vizyon belirlerken; tüm benliğiniz, bedeniniz ve varlığınızın büyük bir kısmı ile değil de , olması gereken kadarı ile sadece para kazanmaya odaklanıyorsunuz. Eğer gerçekten hayatın farkındaysanız, size kalan diğer kısımda ise , diğer saç ayaklarına vakit ayırarak ; kendiniz olabilme yolculuğuna çıkıyorsunuz. Gelin kısaca hayatın 5 önemli saç ayaklarına bir bakalım.
 
* Sağlık
* İlişkiler
* Duygular
* İş- para
* Kariyer
 Bir yerde maaşlı olarak çalışırken genelde , iş ve para ayağına çok fazla vakit ayırarak, diğerlerini ihmal ederiz. Bir terazinin kolları misali, biri ağır basınca , denge bozulur.
 Bu durumda kendimizi nasıl hissettiğimiz malumunuz :)
 
Kendi işinizi, kendi potansiyelinizi bilerek yaptığınız ise ; iş ve paranın yanında; diğer saç ayaklarına ayıracak vakit ve motivasyonunuz oluyor.  Sağlık için spor, duygular için kişisel gelişim, ilişkiler için sevgi ve tolerans ; kariyer için dönüşmüş kafa yapısı.
 
Niyet ve motivasyon olduğunda, kendi işinizi yapıyor olmanızın en büyük katkısı ; işte bu saydığım 5 saç ayağını aynı anda yükseltebilme fırsatı bulabilmek. Mutluluk da özetle ne biliyor musunuz dostlar !!!!
 
Bunların hepsini bir arada yükseltebilme yolculuğundaki ruh halimize, tatmin noktamıza MUTLU OLMA HALİ  deniyormuş.  Okumuştum, bizzat da yaşadım :) 
 
Köy Yakası yolculuğunda , kişisel kazanımlarımı tüm yukarıda bahsettiğim  başlıkları teker teker sizlerle paylaşmak istiyorum.
 
Ne olursa olsun, kendimizi gerçekleştirebileceğimiz ; kendimize bolca vakit ayırabildiğimiz ;  her şeyi ile dolu dolu bir yıl olması dileklerimle.
 




IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.